Proslavljen Sveti Luka u Bačincima

Na praznik Svetog apostola i jevanđeliste Luke 31. oktobra crkva u Bačincima je proslavila hramovnu slavu Kirbaj sa Arhijerejskom Službom Božijom koju je predvodio preosvešteni vladika kir Georgij Džudžar u sasluženju više sveštenika iz eparhije Svetog Oca Nikolaja kao i iz Križevačke eparhije, Đakovaćke nadbiskupije, Subotičke biskupije i Srijemske biskupije.

U propovedi, preosvešteni vladika kir Džudžar je istako značenje Svetog Luke kao jedng od 70 apostola koji su širili Božiju reč i koji je pratio apostola Pavla na njegovim putovanjima prilikom širenja Reči Božije. Dodao je i da je Sveti Luka bio skroman jer nije sebe pominjao, a dosta je napisao o širenju Reči Božije i danas se čita u Svetom Pismu.

Na bogosluženju apostol je čitala Antonija Rac, a Jevanđelje o. Mihajlo Hardi iz Slovenije, nekadašnji paroh u Bačincima. Crkveno pevanje su predvodile žene na čelu sa Verunkom Nađ. O. Rac je na kraju bogosluženja zahvalio vladici što je uzveličao Kirbaj kao i sveštenicima i svima prisutnima. Posle Bogosluženja  je bio tradicionalan obilazak oko crkve sa čitanjem Jevanđelja, a na kraju je odpevano Mnogoljetstvije.