Održan susret za porodice eparhije Svetog Nikolaja

Dana 06. augusta 2022. za praznik Preobraženja Gospodnjeg, u marijanskom svetištu Eparhije, u Vodici nedaleko od Ruskog Krstura održan je susret porodica Eparhije Svetog Nikolaja.

Susret je počeo tradicionalno parohijskom Liturgijom koju je predvodio o. Janko Kološnjaji, sveštenik iz Kanade, a njemu su koncelebrisali paroh u Ruskom Krsturu, o. Vladislav Varga, protojerej stavrofor, paroh u Bačincima, o. Darko Rac, protojerej stavrofor i paroh starovrbaski o. Alekesij Hudak, protojerej stavrofor. Na kraju liturgije, sveštenici su tradicionalno posvetili voće koje je verni narod doneo i izmolili blagodarne molitve.

Posle Liturgije je započeo susret za porodice. Prisutni su bili oko 20-tak porodica iz raznih parohija Eparhije. o.Vladislav Varga je priredio predavanje na temu „Pozvani na svetost“, a o.Darko Rac je priredio predavanje na temu „Rešavanje konflikata u porodicama i braku na hrišćanski način“. Posle predvanja, porordice su se podelile na dve grupe u kojima su razvijali teme i delili svoja mišljenja.

Oraganizatori susreta su bili sestra Augustina Iljuk, SSBDM i parohija u Ruskom Krsturu, a susret se održao prilikom proglašenja godine svetosti braka i porodice Svetog Oca Franje pape Rimskog