Proslavljen praznik Pokrova Presvete Bogorodice u Starom Vrbasu

Na praznik Pokrova Presvete Bogorodice 15. oktobra, grkokatolička parohija Pokrova Presvete Bogorodice u Vrbasu i vernici su proslavili svoj Kirbaj.

Arhijerejsku Služba je počala u 10 sati, a predvodio ju je vladika kir Đura Džudžar, koji je u propovedi naglasio da nas sve Presveta Bogorodica štiti svojim Pokrovom u nesigurnim vremenima. Takođe sa vladikom su služili sveštenici iz naših parohija – o. Vladislav Varga, o. Julijan Rac, o. Radovan Andrejko sveštenik iz Slovačke, o. Platon Salak ČSVV, o. Danil Zadrepko, o. Jaroslav Varga i paroh domaćin o. Aleksij Hudak.

Veliki broj vernika je prisustvovalo na kirbajskoj Službi, a nakon završene Službe, prisutni parohijani učastvovali su u procesiji oko cerkve, kada su se čitala Evanđelja na sve četiri strane crkve.

Nakon Službe i procesije, svi su bili pozvani u parohijalnu salu na osveženje i zakusku. Svečani ručak bio je poslužen u restoranu CFK.

Pored domaćih vernika bilo je mnogo gostiju, časnih sestara, vernici iz parohija iz okoline koji su došli da proslave praznik zajedno sa domaćinima.