Upokojila se sestra Cecilija Subotnicki SNDM 

15.08.1940 – 22.10.2023

Sestra Cecilija Natalia Subotnicki je ušla u manastir 01.04.1958. godine. Habit je obukla 15.08.1958. Prve zavete je položila 15.08.1960.. A večne svečane zavete je položila 07.12.1965. godine. Upokojila se 22.10.2023. godine. 

            Sestra Cecilija je rođena u selu Selište u Bosni i Hercegovini u pobožnoj i mnogobrojnoj ukrajinskoj familiji Olekse i Sofije rođene Baranecka. Familija je imala šestero dece.

            U manastir sestara Službenica Presvete Device Marije je u ušla u Ruskom Krsturu 01.04.1958. godine i uzela ime Cecilija. Njezina starija sestra Ksenija je već bila u manastiru u to vreme. 

            Osim osnovne škole, sestra Cecilija je imala završen katehetski kurs i kurs prve pomoći koje je pohađala u Zagrebu. Takođe je završila srednju medicinsku školu u Zagrebu 1977. godine. U manastiru je imala razne obaveze. Uvek ih je ispunjavala savesno i sa velikom radošću. Jedno vreme joj je bila poverena i služba sekretarice provincije. Bila je predstojnica manastira u Ruskom Krsturu, u Ukrajinskom Papinskom Zavodu Pokrova Presvete Bogorodice , u Kucuri i u Kuli. Služila je u manastirima u Srbiji, Hrvatskoj i Italiji. 

            Mnoge godine je bila veroučiteljica u Ruskom Krsturu. I mnogi je pamte upravo po tome. Pod kraj svojeg ovozemaljskog života, sestra Cecilija je bila u manastiru u Kuli i tamo pomagala oko parohijske crkve i manastira oca Vasilijana. 

            Uvek je bila vesela, volela je pomoći drugima, savetovati druge, a takođe je podržavala i mlade sestre u manastiru. Volela je pomagati siromašnima. Volela je susrete s ljudima i prema svima je bila iskrena. 

            Umrla je od infarkta.

            Neka dragi Gospod nagradi sestru Ceciliju za njezido dobro srce i za njezinu požrtvovnost i veru. Vičnaja jej pamjat!